עצוב: צב ים מת נפלט לחוף "באר שבע"
תושב העיר שבילה היום בחוף הדרומי בעיר - חוף באר שבע, מצא למרבה צערו צב ים חום ללא רוח חיים. ברשות הטבע והגנים מבקשים לדווח באם מוצאים צבים בחופים
צב ים מת נפלט אל חוף באר שבע באשדוד: היום בצהריים (שבת) תושב העיר שביקר בחוף הדרומי בעיר יזהה צב ים ללא רוח חיים שנפלט אל החוף.
ברשות הטבע והגנים מדגישים ומבקשים לדווח במקרים כללו, שכן דיווחים על צבי ים מתים משמשים אותם לניטור מצב האוכלוסייה באזורנו.
בישראל נפלטים כ-200 צבי ים מידי שנה, כ- 70% מתוכם נפלטים כשהם כבר מתים. אנו מתעדים את הדיווחים על הפגרים לצורך מעקב שנתי, ומנתחים את הנתונים לפי פרמטרים שונים (גודל הנפלטים, מספר נפלטים לפי עונה, לפי אזור ועוד).
נוסף על כך חשוב לנו לדעת אם מדובר בצב ים חום או ירוק, גודלו של הצב, וכן אם מדובר בזכר או נקבה. לצורך זיהוי ודאי – מומלץ לשלוח תמונה. נשמח לדעת גם על סימנים המצביעים על גורם הפגיעה (למשל קרסי דיג או רשתות, אם קיימים), וכן אם יש על אחת מגפיו של צב הים תג סימון מתכתי או עשוי פלסטיק. הפרטים הרשומים על תג שכזה עשויים לספק אינפורמציה רבה על הצב. קיומו של תג סימון מעיד שצב הים הוחזק בשבי בשלב כזה או אחר, בין אם במסגרת מחקר, באקווריום/גן חיות או במרכז הצלה כלשהו בעולם.
צב ים חי לא בהכרח יזוז, אם הוא מאוד תשוש, אך ימצמץ וינשום כל כמה דקות. צב ים מת עשוי להיראות חי אם ראשו מוחזק באויר ופיו פתוח, בשל קשיון איברים המתרחש לאחר המוות. כמו כן, צב ים מת עשוי להיות נפוח מאוד, כתלות בזמן שעבר מהתמותה.
אם צב הים חי – אל תנסו להשיבו אל הים – צב הים זקוק לטיפול רפואי! דווח למרכז ההצלה והשגח על צב הים עד הגעת הפקח. במידה וצב הים מסובך בפסולת – אל תסירו אותה! לעתים דווקא הסרת החסימה היא שעשויה לגרום למותו. במרכז ההצלה נסיר את החסימה בצורה מבוקרת.
אם צב הים מת – דווחו עליו למרכז ההצלה. צלמו את צב הים, ובדקו אם יש לו תג סימון על הגפיים. תג זה עשוי להעיד על טיפול שקיבל בעבר. וחייגו 3639*
עוד כתבות
המלצות נוספות