"אני צריך אותו איתי": רוכבים להעלאת המודעות למתמודדי פוסט טראומה הנעזרים בכלבי שירות
הבוקר (שני) הגיעה לאשדוד קבוצת רוכבי אופניים מטעם פרויקט "שותף לקרב" כחלק ממסלול של כ-100 ק"מ שבו הם רוכבים ברכבי הארץ החל מבית גוברין ועד לבאר שבע, לצורך העלאת המודעות לכלבי שירות של מתמודדי הפוסט טראומה יחד עם רוכבים עיוורים המלווים בכלבי הנחייה שלהם על אופניים מסוג "טנדם" (אופניים כפולים). יחד איתם הגיע גם השחקן המוכר אבי קושניר, שותף למסע ולקמפיין:: "צריך לחוקק בחוק גם את כלבי השירות של הפוסט טראומתיים על מנת שיוכלו להיכנס לסופר ולקופת חולים"
הרוכבים ביומם הראשון ליד בית הנשיא (צילום: אבי פרידריך)
"ברגע שתעלה המודעות, יהיה לנו יותר קל": הבוקר הגיעו לאשדוד קבוצת רוכבי האופניים כחלק מהפרויקט "שותף לקרב" אותו מוביל בנצי אלקון, מתמודד פוסט טראומה ממלחמת לבנון השנייה – במטרה להעלאת המודעות למתמודדי הפוסט טראומה (PTSD) הנעזרים בכלבי נחייה.
הקבוצה עצרה למנוחה והתרעננות ב"בית אתגר לנכי צה"ל" לאחר שעברו רכיבה של כ-20 ק"מ. במסלול הרכיבה אותו הם עוברים, הם ירכבו סך הכול כ-100 ק"מ, אותם התחילו כבר ביום חמישי בבית הנשיא, והמשיכו היום בבוקר לאשדוד ובהמשך גם לשדרות ולבאר שבע.
"הכלבים שלנו לא סוג ב" :
העלאת המודעות למתמודדי פוסט טראומה המלווים בכלבי השירות שלהם, תגרום לכך שיורשו להיכנס למקומות ציבוריים עם כלבי השירות, כמו עיוורים הנעזרים בכלבי נחייה. נכון להיום, קורים מצבים לא נעימים ולא הוגנים שאותם אנשים לא יכולים להיכנס לבדיקות רפואיות בקופות החולים, לסופר לצורך קניות, מסעדות ועוד. יש להבין כי אותו כלב שירות הוא המלווה הצמוד והתומך של אותו מתמודד פוסט טראומה, ואינו יכול להיות חלק נפרד ממנו.
לאותם 30 רוכבים, נוספו גם 4 זוגות אופניים כפולים הנקראים "טנדם" כאשר העיוור יושב במושב האחורי של האופניים ומקדימה רוכב המלווה אותו.
מי שנכחו ברכיבה בין היתר היה ברק דוידוביץ' שהיה חברו של הרוכב חי גיטה ז"ל שנהרג לפני 5 שנים בתאונת דרכים, נח בראון מנהל את המרכז הישראלי לכלבי נחייה והשחקן אבי קושניר לקח גם כן חלק בפרויקט החשוב והמשמעותי ונכח הבוקר יחד איתם באשדוד למען המטרה הנעלה.
קושניר: "את רואה את בנצי? הוא לא יכל להיכנס לבדיקות דם בקופת החולים כי היה מלווה בכלב השירות שלו. הוא היה צריך לוותר על הבדיקות, גם לסופר לא מכניסים אותו.חייב להסדיר זאת בחוק על מנת לקבל גם את כלבי השירות של הפוסט טראומתיים כמו אותם כלבי נחייה על מנת שיוכלו להמשיך את חייהם כרגיל ככל הניתן".
הרוכבים הבוקר בבית אתגר (צילום: אשדודי)
כיבדה במעמד האירוע ונשאה דברים ד"ר חיה שוורץ, ראש בית הספר לעבודה סוציאלית לשעבר באוניברסיטת בר אילן, ומנהלת הפרויקט "מרכזי יצירה שיקומיים לנכי כוחות הביטחון וצה"ל" המוביל כבר במשך עשור את תשעת המרכזים הפזורים ברחבי הארץ המבוססים על אומנות ויצירה ואליהם מגיעים 520 נכי כוחות הביטחון וצה"ל פוסט טראומתיים. אוניברסיטת בר אילן מפעילה את המרכזים בשיתוף פעולה עם משרד הביטחון.
"הנושא של כלבי שירות לנכי צה"ל הוא יחסית חדש, המטרה היא לנגיש את הכניסה למקומות ציבוריים גם לנכי כוחות הביטחון וצה"ל עם כלבי שירות. עניין זה עבר בכנסת הקודמת ומקווה שיעבור גם בכנסת הזאת", אמרה ד"ר שוורץ.
קושניר מחזיק ידה של רוכבת כהבעת תמיכה במחאה (צילום:אשדודי)
צילום: אשדודי
עוד כתבות
המלצות נוספות
08:30 | 29/09/2024