תעודת עניות: אשדוד בשורה התחתונה של התיכונים המצטיינים לשנת תשפ"ד
משרד החינוך מפרסם את רשימת התיכונים המצטיינים ושופך קצת אור (או חושך) לגבי הנתונים שמפרסמת עיריית אשדוד על מצב החינוך. מתוך 351 חטיבות עליונות ברשימה, רק 4 תיכונים מאשדוד • שניים מתוכם משתייכים לחינוך דתי, והשניים האחרים בתי ספר ״מקצועיים״
פרסום העירייה מתגאה במצב החינוך... בפועל, התוצאות מראות אחרת (צילום: אשדודי)
בקושי ברשימה: משרד החינוך פרסם היום (ב') רשימה של 351 חטיבות עליונות שנבחרו כמצטיינות על פי הישגים ערכיים, חברתיים ולימודיים. לפי משרד החינוך, בתי הספר נבחרו על פי שיעור השינוי שהם הצליחו לחולל בין השאר בזכאות לבגרות, במניעת נשירה, בקליטת תלמידי חינוך מיוחד, ובגיוס לצה"ל, לשירות לאומי ולשירות אזרחי.
בעוד עיריית אשדוד מפרסמת מידי שנה מידע "מבושל" על פיו ניתן לחשוב החינוך באשדוד נמצא "בשורה הראשונה בישראל" (מציפה את כלי התקשורת המקומיים ושלטי חוצות יקרים הממומנים מכספי התושבים), בא משרד החינוך ושופך כרגיל מים קרים על המציאות העגומה של החינוך באשדוד, וגם היום מפרסם נתונים שלא חופפים את הפרסומים העירוניים, בלשון המעטה.
בתי הספר המצטיינים מאשדוד: מקיף א׳, אורט ימי, אולפנא ואוצרות חיים.
"לאור הישגיהם, עובדי ההוראה שבבתי הספר הזוכים יתוגמלו בסכום כספי שנע בין 3,544 שקל לכ-9,453 שקל, שקלים, לפי רמות התגמול כך שהמצטיינים ביותר יוגדרו ב"רמה 1", וזאת בהתאם לסיכום שעוגן בין משרד החינוך לבין ארגון המורים ומשרד האוצר, במסגרת הרפורמה "עוז לתמורה".
משרד החינוך מסר כי בשנת הלימודים הנוכחית נכללו בסך הכול 878 חטיבות עליונות מכל רחבי הארץ ומכל המגזרים, ומתוכן 351 חטיבות זכו בתגמול. 88 מתוך התיכונים זכו בתגמול הגבוה ביותר.
שר החינוך, יואב קיש: "אני גאה מאד באנשי ובנשות החינוך הנפלאים שלנו, שמערכת החינוך והתלמידים שלנו התברכו בהם. הם אלה שמובילים את התלמידים במעלה הדרך הארוכה והתלולה, תומכים בהם, ומהווים עבורם משענת יצוקה. הם אלה שנוטעים בתלמידים את האמונה כי יש בהם את היכולת, המסוגלות והכוחות לפרוץ קדימה".
עוד כתבות
המלצות נוספות