עיר תחתית: אשדוד נשארת בין הערים עם איכות החיים הנמוכה ביותר
כמו בשנה שעברה, גם השנה העיר אשדוד קיבלה ציונים נמוכים במדדי איכות רבים ולמרות שיפור קל מהשנה שעברה, היא עדיין בתחתית הרשימה ומשקיפה רחוק מלמטה על הממוצע הארצי. בין הנתונים הפחות מחמיאים נמצא כי תושבי העיר סובלים מתחושת בדידות ואפליה וכן אי שביעות רצון מחוסר האיזון בין העבודה לתחומי חיים אחרים.
עוד תעודת עניות לאוסף. עיריית אשדוד
הבטחות לחוד – מציאות לחוד: בזמן שבעיריית אשדוד מתגאים באיכות החיים הטובה בעיר ובהישגים הרבים לטענתם וחוגגים בקמפיין חוצות על 'מקום ראשון בבטחון' – למרות שגם שם לא מדייקים לא בקמפיין ולא בשקיפות, הלמ"ס פרסמה אתמול את נתוני איכות החיים בערים הגדולות בישראל, ומיקומה של העיר אשדוד – בתחתית הרשימה- אשדוד במקום ה-16 במדדי איכות חיים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לשנת 2023.
על-פי שכלול הנתונים שהורכבו מ-57 מדדים שונים, אשדוד נמצאת במצב חיובי מהממוצע רק ב-20 מדדים, בעוד שב-37 מדדים היא מתחת לממוצע, ובסך הכול שני מקומות בלבד מעל עיר בת-ים שמדורגת אחרונה.
הנתונים האלו מראים יציבות שלילית של העיר אשדוד בדומה לשנה שעברה, כשגם אז הנתונים אפילו היו יותר שליליים.
יש לציין כי מדדי איכות החיים מורכבים מ-60 פרמטרים שונים בקירוב, שכוללים נתונים אובייקטיביים ושביעות רצון סובייקטיבית, שקשורים לאיכות החיים. דוגמאות על קצה המזלג: רמת השכלה, שימוש באינטרנט, השמנת ילדים, תחושת דכאון, בדידות, צפיפות דיור, שביעות רצון מהתחבורה הציבורית, מהשטחים הירוקים, מהחיים, מהשכר, מחלות סרטן במשפחה, שביעות רצון מדירת המגורים, מטרדי רעש באזור המגורים, אמון באנשים, אמון בממשלה, איכות מי השתייה ועוד הרבה מאוד גורמים, שמרכיבים ביחד את איכות החיים.
לפי הלמ"ס ניתן לדעת כי הנתונים היותר שליליים של העיר, מצביעים על תחושת בדידות ואפליה שמרגישים תושבי העיר, וכן למשל גם אי שביעות רצון מהאיזון בין עבודה לתחומי חיים אחרים. בפרמטרים החיוביים, העיר אשדוד מובילה באחוז האנשים המרגישים ביטחון בחשיכה, נגישות למחשבים, שביעות רצון מהפארקים השונים בעיר וכן בנושא המיחזור.
קרדיט: הלמ"ס / N12
עוד כתבות
המלצות נוספות