מאירים את הכיכרות בסגול: היום הבינלאומי לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות
היום, 3 בדצמבר, הוא יום המודעות הבינלאומי לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, ובעיריית אשדוד כמו בערים אחרות ברחבי הארץ יציינו את היום בהארת הכיכרות המרכזיים בצבע סגול לאות הזדהות, כחלק מיוזמת "לילה סגול" של מפעל הפיס. אבל מה קורה בפועל? כל הנתונים וגם התייחסות של יו"ר תנועת תושווים, נורית טופז: "עיר שלא רואה את האוכלוסיות שזקוקות לתמיכה זו עיר שלא קיימת"
עיריית אשדוד תציין היום "לילה סגול". קרדיט: דוברות עיריית אשדוד
היום, 3/12 מציינים את יום שוויון הזכויות עבור המשפחות המיוחדות והאוכלוסיות המיוחדות: כל המדינה תצבע בצבע סגול, כאשר ברשויות המקומיות השונות יאירו בניינים וכיכרות בסגול.
אולם, נראה כי הצהרות לחוד ומציאות לחוד, כאשר בפועל – שוויון הזכויות ושוויון ההזדמנויות רחוק מאוד מלהתממש, כשישנם אנשים עם מוגבלויות הזקוקים לתמיכה מקדמת בכל תחומי חייהם – בהשכלה, באקדמיה, בתעסוקה, בדיור, בפנאי. היום הזה מזכיר לנו עד כמה שוויון הזדמנויות וזכויות הוא דבר בסיסי וצריך להיות חלק מכל מרחב ציבורי וקהילתי בעיר ובמדינה.
שנה מאתגרת וכואבת עברה על כולנו מאז מתקפת ה-7 באוקטובר. לאחר שבשנת 2023 לא צוינו אירועי "לילה סגול" בשל המלחמה, השנה הוחלט לשוב ולקיים את המסורת החשובה, למען נפגעי המלחמה.
לצערנו, מאז פרוץ המלחמה הוכרו על ידי המוסד לביטוח לאומי יותר מ-70,000 אזרחים שנפגעו בגוף ובנפש, בהם תינוקות, ילדים וקשישים, ועוד כ-12,000 חיילי צה"ל בסדיר ובמילואים ואנשי כוחות הביטחון, שהוכרו על ידי משרד הביטחון. כל אחד מהם מצוי כעת במסע שיקום אישי מפרך, לאחר שחוה את זוועות השבת השחורה או חירף את נפשו למען הגנת המדינה. כל אלה מצטרפים ל-1.5 מיליון אנשים עם מוגבלויות החיים בינינו בשגרה.
נורית טופז יו"ר תושווים אמש בדיון בכנסת
נורית טופז, יו"ר תנועת תושווים ואמא לאמילי בעלת צרכים מיוחדים, ביקרה אמש בכנסת בוועדה של משרד העבודה והרווחה, אליו שר הרווחה לדבריה, לא הגיע אלא נציגים אחרים מטעמו. "בדיון עלו מצוקות נוראיות והוועדה התכנסה בעניין החוסר העצום של מסגרות לבוגרים עם צרכים מיוחדים ברחבי הארץ והמשרד מתנהל בצורה מאוד איטית כדי לשפר את הנושא", היא מתארת בכאב ומוסיפה: "הגעתי לכנסת ישראל יחד עם חברותיי עורכת הדין מירה אהרונוב ואשת החינוך חדווה גז כהן דוברת תושווים בכדי לקחת חלק ביום מיוחד למען העלאת מודעות, הגענו על מנת לקדם, לתקן להפוך במעט את הסביבה שלנו לקצת יותר טובה ממה שהיא היום".
היום שנפתח בועדת העבודה והרווחה שדנה על חוסר במסגרות לילדים מעל גיל 21, ועדה קשה ועצובה מאוד ששמה את המציאות בפרצוף עבורנו ההורים לילדים בוגרים עם צרכים מיוחדים שבעצם נותרים מאחור ללא מסגרות מקדמות ללא מעטפת מכבדת עד לזקנתם. משאירה אותנו ההורים להמשיך להילחם ולחצוב בתקרות זכוכית ובחומות.
הפיברומיאלגיה שהגיעה לחיי וטרפה את הקלפים מחדש הביאה אותנו לקדם פגישה חשובה עם מובילי חוק ביטוח לאומי שיצר ח"כ מאיר כהן – שבאומץ קידם בכהונתו כשר הרווחה את רישום הפיברומיאלגיה כמחלות מוכרות בספרי" הביטוח הלאומי הגענו עם הצעות לתיקון ושיפור בתחום קיבלנו אוזן קשבת ושיתוף פעולה. נעדכן בהתפתחויות. ביקשנו מהם בנוסף להקל על משפחות של בוגרים מגיל 18 שעוברות קושי בהמשך זכאותם וזכויותיהם מול הפקידות", הוסיפה טופז.
בעניין הארת הכיכרות והמוסדות ברחבי העיר והארץ מסרה טופז: "עיר שלא רואה את האוכלוסיות שזקוקות לתמיכה זו עיר שלא קיימת".
נורית טופז יחד עם בתה אמילי. "עיר שלא רואה את האוכלוסיות שזקוקות לתמיכה זו עיר שלא קיימת"
שר הרווחה והביטחון החברתי, יעקב מרגי: "משרד הרווחה חרט על דגלו את קידומם ושילובם של אנשים עם מוגבלות בקהילה ומשקיע משאבים רבים על מנת לפתח מגוון מענים ושירותים עבורם. שנת 2025 היא שנת מפנה ביחס של מדינת ישראל לאנשים עם מוגבלות. ארבע התקנות שהוגשו לכנסת כחלק מחוק שירותי רווחה לאנשים עם מוגבלות הם צעד גדול לעבר מיצובה של מדינת ישראל בשורה הראשונה של מדינות העולם בנושא הטיפול באנשים עם מוגבלות. אנו מתכוונים להגיש לכנסת את שאר תקנות החוק בהמשך השנה וליצור בסיס טיפולי מתקדם ומותאם יותר שיאפשר עצמאות לאנשים עם מוגבלות ושילובם בחברה ובקהילה"
עוד כתבות
המלצות נוספות
19:12 | 01/12/2024