המסע השנתי של תלמידי תיכון אמית הוקדש לזכר גיבורי המלחמה
המורים והתלמידים של שכבת י' בתיכון אמית, אשר שכלו מכרים ובני משפחה במהלך המלחמה, החליטו להפוך את המסע השנתי שלהם למסע גבורה והנצחה לגיבורי ישראל, החזרת החטופים והנצחת חללי המלחמה. תלמיד כיתה י', אוריאל ג'מיל מתאר: "המשמעות של הליכה עם סטיקר של חטוף או חלל ספציפי היא עמוקה ואישית''.
התלמידים והסטיקרים שליוו אותם במסע
חלק מתלמידי ומורי שכבת י' בתיכון אמית המקומי שכלו מכרים ובני משפחה במהלך מלחמת חרבות ברזל: לאור העובדה הקשה הזאת, הם החליטו להפוך את המסע השנתי 'לעובדה ולשומרה', בו התלמידים מתנדבים עם חקלאי הדרום, למסע גבורה והנצחה לגיבורי ישראל, החזרת החטופים והנצחת חללי המלחמה. במהלך המסע, כל תלמיד 'אימץ' חלל או חטוף, למד להכיר את דמותו וצעד במסע כשתמונתו ושמו של החלל או החטוף על גבי התיק שלו לאורך המסלול ולזכרו. ניכר היה כי התלמידים התחברו, הנציחו ובעיקר לא שכחו את אלו שהקריבו את חייהם למען ישראל ולמען ביטחונם ואת אלו שמצויים בשבי.
יאיר ששואשוילי, תלמיד כיתה י3 משתף: "קבלתי את התמונה של סא"ל (במיל') נתנאל אלקובי ז"ל, שנפל לפני פחות מחודש. למדתי ממנו שתמיד צריך לעשות את המקסימום של כל אדם בכל מצב ובכל דבר. הרגשתי כאילו אני לוקח את הנשמה שלו יחד איתי, וזה נתן לי כוח לנסות להראות לכל יהודי שגר בארץ ישראל ובעולם להבין את המשמעות של ההקרבה של החיילים והפצועים שלנו".
חברו לכיתה, אוריאל ג'מיל הוסיף: "המשמעות של הליכה עם סטיקר של חטוף או חלל ספציפי היא עמוקה ואישית. זה נתפס כדרך להעביר את המסר שהזכרון של הנעדרים והנפלים עדיין חי ונוכח בינינו. זה מראה הזדהות ומחויבות לערכים של זכרון וכבוד, וגם לעקרון של אחריות הדדית ושאיפה להביא להחזרת כל חטוף וחלל למדינתו ולמשפחתו".
חני בן אבו, רכזת השכבה סיכמה: "התלמידים עזרו לחקלאים, צעדו בשבילי ארץ ישראל ועברו חוויה עוצמתית ומשמעותית. כל זה בתקופה כל כך מורכבת ומטלטלת בה עם ישראל נמצא. לכן בחרנו להנציח את זכר הנופלים, להצדיע לגיבורים, לצעוד ולתמוך בהחזרת החטופים. לאורך המסע התלמידים נשאו על תיקם סטיקרים עם תמונות החטופים וסרט צהוב בתפילה לחזרתם במהרה".