האגם השחור: עיריית אשדוד הודיעה על פתיחה קרובה של האגם החדש במרינה. ומה המצב בשטח?
ברחבי הארץ והעולם, אגמים עירוניים מלאכותיים נחשבים לאטרקציה תיירותית עם סירות, ברווזים ומזרקות שמתמרות אל-על. כאן באשדוד, הודיעו על הפתיחה הקרובה של האגם במרינה אבל מכאן ועד לאטרקציה תיירותית הדרך נראית עוד ארוכה. יצאנו לבדוק מה קורה לקראת יציאתו לדרך של האגם במרינה וחזרנו עם תחושות מעורבות. ומה לגבי מרחב מוגן ופעילות בשבתות וחגים? בכתבה הבאה
האגם במרינה באשדוד - צילום לילי (קרדיט: מייק אדרי)
אטרקציה תיירותית או מפגע תברואתי? אם תהיתם מדוע ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי ועיריית אשדוד, על שלל עמודי הפייסבוק שלהם מעלים לאחרונה "טיזרים" לפתיחה קרובה של האגם במרינה עם תמונות ווידאו שצולמו דווקא בחשיכה – הרי התשובה: האגם במרינה, שטרם יצא להפעלה (המשאבות אינן פועלות עדיין) מלא כולו בירקת ועובש, לא משהו שמצטלם יפה במיוחד.
נכון, האגם עדיין לא נפתח רשמית אבל עם כניסות פתוחות לאתר – ותושבי אשדוד שמטיילים סביב האגם בסופי השבוע ונלהבים מהאטרקציה שממשיכה את הטיילת, מביעים עד כה אכזבה על המצב התברואתי במקום. אחד מהם אמר לנו: "פחד אלוהים שהילד שלי יפול בטעות למים, נראה לי שזה יותר מזוהם מנחל לכיש".
אחד השכנים שמתגורר במרינה ועוקב אחר האגם ותהליך בנייתו מספר ל'אשדודי': "זה לא משהו חדש, פשוט זה היה סגור עד עכשיו. מהיום הראשון ששמו מים באגם אנחנו רואים מהמרפסת שיש שם מלא התעסקות בניקיונות של האגם וגם לא היה ברור איך פעם אחת האגם נראה כחול ואחרי זמן קצר ממש נראה שחור. אני לא מבין גדול אבל לא הבנתי למה אין שם זרימה של מים במקום מים עומדים. בכל מקרה, נראה שיש משהו דפוק באיך שעשו אותו ומנסים למצוא פתרון… הבעיה האמיתית שלהם זה למצוא פועלי ניקיון שיסכימו להתעסק עם הגועל נפש הזה".
האגם (השחור) החדש במרינה באשדוד (צילום: אשדודי)
כוס קפה בשבת? טרם ברור
תושבי אשדוד מחכים כבר תקופה ארוכה לפתיחתו הרשמית של האגם במרינה, בו הובטחו גם מסעדות ובתי קפה, גשר שייחבר בין טיילת הפארק למתחם האגם הממוקם במרינה, שגודלו 17.6 דונם. אלא שנכון לימים אלו לא נראה כי עסק כלשהו עתיד לעמוד במקום ולספק שירותי מסחר ותיירות לתושבים וזה עוד לפני ששאלנו האם חלק מהם, אם בכלל יהיו פתוחים בשבתות וחגים, תהייה לגיטימית לאור העובדה שהקאנטרי, הגלגל הענק שבוטל ושאר אטרקציות בילוי ופנאי בעיר לא מתקדמות בדיוק בגלל הציביון הקפדני אליו אשדוד הולכת.
האגם הקיים בפארק אשדוד ים שימש לפרקים לשייט של סירות ואטרקציות, אך גם זה נפסק.
לצד בית קפה מצליח ("גן סיפור") אשר קם לאחר שורה של נסיונות עסקיים כושלים, במהלך השבתות והחגים אין עסק קיים בפארק, וגם האטרקציה של מגדל האומגה לא יצאה לפעולה – כרגיל בגלל גורמים פוליטיים חרדים. מי שמע על פארק עירוני עם תעודת כשרות? באשדוד הכל אפשרי.
ביניים בעירייה לא מתייחסים רשמית לנושא השבת והאם יפעלו במקום בתי קפה גם בסופי השבוע והחגים – על אף השאלות שמעלים התושבים ברשתות החברתיות.
אז כן, יש גן שעשועים ומתחם נינג'ה ואמורה להיות מזרקה מטורפת שתעשה שואו רציני אבל בהיעדר הצללה נכונה ומקום לשתות בו מים או קפה… בטח בימי הקיץ החמים, ספק אם המקום אכן יהפוך בזמן הקרוב לאטרקציה תיירותית.
תגובות התושבים על הפרסום של עיריית אשדוד לקראת פתיחת האגם במרינה (צילום מסך פייסבוק)
ומה קורה בערים אחרות?
בפארק הוד השרון למשל, האגם הפך לאטרקציה המשלבת טבע ומסלול קליל שמתאים לבילוי משפחתי הכולל אגם אקולוגי, טיילת, שבילי הליכה ופיקניק במקום פסטורלי.
הפארק החדש והגדול בארץ הוקם לאחרונה באשקלון מתוכנן כפארק עירוני עכשווי וסביבתי, המשמר את המשאבים הטבעיים והמערכות האקולוגיות הקיימות במקום, ומשמש מרכז לפעילות לכל המשפחה. כמו כן בפארק הוקם איצטדיון אתלטיקה, בית הארחה לספורטאים, מסלולי ריצה, מוקדי ספורט שונים, בתי קפה, אמפי פתוח, מתקני משחק, מדשאות ואזורי פיקניק, שבילי הליכה ושבילי אופניים… תכנית הפארק נשענת על היחס בין שני גופי מים – בריכת החורף הטבעית ואגם מלאכותי חדש. בריכת החורף היא בלב חלקו הטבעי של הפארק ומתוכננים לצידה מסתורי צפייה בציפורים ומרכז לחינוך סביבתי.
לא ברור מה הבעיה לפיה עד כה הפארק לא נפתח והדברים מתעכבים. עם כל הכבוד ל'מקום ראשון בשקיפות' של עיריית אשדוד, יש תחושה שיש שם בעיה שתוקעת את הפתיחה, שמפרסמים לנו מאז ה- 15 במרץ כי הפתיחה הרשמית קרובה מתמיד, בעוד פרויקטים קטנים וגדולים קמו ופועלים מאז פרוץ המלחמה, התירוץ של "שומרים על בטחון התושבים" לא רלוונטי. אגב, מישהו ראה שם מרחב מוגן קרוב למקרה ותישמע אזעקה?
מפמפמים לנו שהפתיחה בקרוב בדפי הפייסבוק
עוד כתבות
המלצות נוספות