מחקר ארצי: הסיכוי של תלמידי אשדוד להשתלב בהיי-טק נמוך ביחס לערים הגדולות בישראל
אתר דה-מרקר פרסם את הסיכויים של תלמידי ישראל ללמוד בבתי הספר מקצועות שמכינים אותם לעבודה בהייטק, ושוב הנתונים מראים כי אשדוד מדורגת בתחתית הערים הגדולות. אחת האמהות שנחשפה לנתונים מתארת את האכזבה והחשש מהמשך המגמה: "הפער רק הולך וגדל, ובמיוחד אצל ילד אשר להוריו אין כסף למורים פרטיים. מי שחשוב לו שלילד יהיה סיכוי לעבוד בהייטק - שיחשוב על מקום אחר".
המגמה מדאיגה. תלמידי אשדוד יקוו לשינוי לטובה בעתיד. (ivan-aleksic-unsplash)
עתיד הילדים ייקבע בהתאם למקום מגוריהם? זאת שאלה ששואלים עצמם הרבה מאד הורים לילדים במערכת החינוך באשדוד בשנים האחרונות. עתה, עם פרסום נתוני משרד החינוך שנחשפו היום אפשר להבין כי הסיכוי של תלמיד ממרכז הארץ גבוה בעשרות אחוזים מהסיכוי של תלמידים בפריפריה להצליח להשתלב בהיי-טק.
במחקר שנערך, נבחן למי יש סיכוי גבוה יותר לסיים את הלימודים עם בגרות שתוביל להשתלבות בהייטק אשר כוללת חמש יחידות במתמטיקה ובאנגלית, ובנוסף בפיזיקה או במדעי המחשב. נראה כי למרות הדיבורים בנושא במח' החינוך בעיר וההתפארות בנתונים שהוצגו בחודשים האחרונים, התוצאות מצביעות על כך שאשדוד אינה מצליחה לצמצם את הפערים מהערים הגדולות האחרות בעלות למעלה מ-100 אלף תושבים.
מבין עשרת הערים הגדולות בארץ בהן נבדק שיעור הזכאות לבגרות הייטק. בצמרת נמצאת הרצליה עם 22 אחוזים, אחריה רמת גן, מודיעין, ראשל"צ, כפ"ס, חיפה, ת"א, חולון, רחובות ואשדוד אחרונה עם 13.3 אחוזים בלבד. אם בכל זאת מישהו רוצה להתנחם, אז אשדוד עברה את הממוצע הארצי שעומד על 11.3 אחוזים וכולל כמובן ערים חרדיות וישובים ערבים.
בקרב ההורים קיים חשש כי פערים אלה משפיעים באופן משמעותי על עתיד ילדיהם. אחת האמהות איתה שוחחנו מסבירה: "בזמן שאצלנו עסוקים בדאגה למגזרים אחרים, הנתונים מראים כי בינתיים הפער רק גדל אצל כל ילד אשר להוריו אין כסף למורים פרטיים. זה לא משהו שלא התרענו ודיברנו עליו בשנים האחרונות ולצערי זה רק ילך ויגדל בשנים הבאות לאור תוצאות הבחירות. הגעתי למסקנה שלמי שחשוב שלילדיו יהיה סיכוי טוב לעבוד בהייטק, כדאי לגור במקום אחר".
אלי הורביץ, מנכ"ל קרן טראמפ שניתחה את הנתונים, סיכם: "רשות מקומית שבוחנת את מצב התלמידים, את מצבת המורים ואת צורכי הפיתוח המקצועי שלהם, שמשקיעה משאבים, שפותחת כיתות, שבונה מערכי תגבור, שמוסיפה שעות לימוד ושרותמת את ההורים וגופים מלווים — רואה תוצאות. השלטון המקומי הוכיח את עצמו כמי שמוביל היטב את החינוך. ראינו את זה בקורונה – רשויות שייקחו את הנושא ברצינות לאחר המלחמה יוכלו להניע שיפור משמעותי במדדים שלהן בשנים הקרובות".
משנה מקום משנה עתיד? תלמידים באשדוד
עוד כתבות
המלצות נוספות