"לא מפחד מאהבה" – עומרי אביב ממריא גבוה
עומרי אביב תמיד הרגיש שונה משאר הילדים. ההתמודדות המתמדת עם משקל עודף שהגיע קרוב ל100 קילו(!), לוותה בהמון הצקות והטרדות מחבריו לספסל הלימודים - אבל גם הייתה הבסיס לחלום לבצע את השינוי הגדול, ולהפוך להיות זמר וסופר, ובעיקר לשמש מודל לחיקוי ולעזור לאנשים שעם רקע דומה לסיפור שלו. עם ספר אחד מאחוריו ועוד אחד בכתיבה, עם עשרות אלפי צפיות לסינגלים ביוטיוב וקהל מעריצות הולך וגדל - היום הוא בא להוכיח לכולם שהכול ניתן לשינוי וכל עוד רוצים מספיק - השמיים הם הגבול >
מבקש להיות השראה עבור ילדים עם סיפור רקע דומה (צילום: חן קריפיצר)
"לא הרגשתי כמו כולם": מסע החיים של עומרי אביב (27) החל כאשר הוריו התגרשו שהיה רק בן 7 . "באותה תקופה זה לא היה נפוץ כמו היום" הוא מספר. "ילדים היו צוחקים עלי שאין לי אבא כמו שיש להם, זה הביא איתו גם כעס וגם קנאה מצידי כלפי הילדים האלה. זה כל פעם הכה בי מחדש ,ילדים לא חוסכים במילים. רציתי את הדברים הקטנים, שאבא יגיע לקחת אותי בסוף יום הלימודים. היו לי שנים של נתק איתו כי כעסתי, כעסתי עליו שהוא גורם לי להיות בתוך הדבר הזה. "אומר בכאב. עדיין בהיותו תלמיד ביסודי, בשל תסכול עמרי הגיע למשקל הקרוב ל100 קילו (!) .
איך מגיעים למשקל כזה?
"אהבתי מאוד לאכול, מצאתי בכך נחמה.. ובמיוחד שמדובר באוכל טעים, סבתא שלי הייתה מכינה כל מיני מטעמים ולא יכולתי לוותר עליהם… והאוכל מילא לי את החסר בעולמי באותה תקופה".
הבנת שיש בעיה? היית מודע למצב ?
"ידעתי שאני הייתי הילד השמן בחבורה, אי אפשר להסתיר את עצם היותך גדול ממדים ליד ילדים במשקל תקין , הבנתי שאני עושה משהו שהוא לא בסדר אבל לא עצרתי עצמי מלאכול ולא עניינה אותי הנראות החיצונית".
מה עם פעילויות שילדים בגילך היו עושים, חוגים למיניהם?
"הייתי בחוגים של קראטה, ג'ודו, אומנויות לחימה, תמיד זה היה 3 ימים בכל מקום. לא השתלבתי, לא מצאתי את עצמי בדברים האלה. גם בבית הספר לא בדיוק השתלבתי ועברתי 2 בתי ספר באותה תקופה ביסודי, לאחר מכן בתיכון עברתי עוד שני בתי ספר, הסתגלות למסגרות הייתה קושי עצום אצלי ."
השביתה הגדולה שנתנה את הטריגר לשינוי
בשנת 2007 פרצה השביתה הארוכה בתולדות מערכת החינוך בארץ – מה-10 באוקטובר עד ה-12 בדצמבר.. בסה"כ 64 ימים. לצד הילדים שנהנו מחופש גדול באמצע השנה, היה מי שניצל את השביתה הגדולה בשביל להתחיל את המהפך האישי הגדול שלו… ולחזור מהשביתה אדם חדש.
"זה היה משהו שחלמתי שיקרה, לחזור מהשביתה עומרי רזה. הרי כולם הכירו אותי שהייתי שמן וחשבתי לעצמי איזו הפתעה זו תהיה בטח לחזור ביום הראשון ללימודים אחרי שביתה כל כך ארוכה .. עומרי אחר."
ואתה נכנס לכיתה ביום של החזרה ללימודים…
"אני נכנס לכיתה, קצת באיחור, ובדיוק שהמורה מקריאה את השם שלי "אביב עומרי" אני נכנס, עם בגדים חדשים במידה החדשה.. כולם בהלם טוטאלי. מאז גם נהייתי פופולארי יותר."
הוריד רבות במשקל ונעשה פופולארי יותר (עומרי אביב, צילום: חן קריפיצר)
היחידה לקידום נוער והמדריך שהאמין בו
זה לא סוד שעולמם החברתי של הילדים לא פשוט. הם ביקורתיים ושופטים מהר, בעיקר על פי המראה החיצוני, ואם אתה ילד שמן אז לא יתאמצו במיוחד להכיר את האופי שלך . אך ברגע שעומרי הציג משקל תקין, הם הרגישו בנוח להתחבר אליו והכיר אותו ."אני חולם על עולם בו אנשים לא שופטים לפי הקליפה אלא על מה שיש בפנים . היה לי המון מה להציע והם לא חשבו לפתח איתי שיחה בכלל".
נשמע כמו המון תסכול לילד צעיר..
"בהחלט", הוא עונה. "לא מצאתי את מה שאני באמת אוהב ועושה לי טוב. לא ידעתי לתעל את זה לשום מקום אחר, את מה שהרגשתי בפנים, מה שחוויתי .אוכל כנראה היה סוג של נחמה אצלי וברחתי לשם. עד שמצאתי את מה שעוזר לי ואני טוב בו – וגם חיובי הרבה יותר-היצירה. כל מה שקשור בליצור, לכתוב ספרים, קטעי שירים, משפטים , לשיר , להקשיב למוזיקה, להופיע על במות, אהבתי שמצאתי מקום בו אני יכול להיות אני ולהגיד מה שאני חושב ורוצה וזה גם אומנות."
עומרי הרגיש שלא מאמינים בו ושאפילו קצת מרימים ידיים ולא משקיעים במיוחד מאמצים לעזור לו, בטח לא מכיוון בתי הספר בו היה. "ההישגיים הלימודיים זה מה שעניין אותם, הציונים , הגשת עבודות ולעשות שיעורי בית , לא עצרו לרגע וחשבו איך לעזור לי , מה עובר עלי עם מה אני מתמודד"
בכתה יא שמע על היחידה לקידום נוער באשדוד, והרגיש חיבור מיידי. אמא שלו, גלית, לא ממש אהבה את הרעיון בהתחלה וחשבה כי מדובר בנוער עבריין ובעייתי ומה לו ולזה. כאשר הגיעו יחד לפגישת הכרות אמרה "וואו איך מצאת את המקום הזה? בטח שאני מסכימה!".
היחידה לקידום נוער באשדוד מהווה את זרוע הטיפול בנוער מנותק הפועלת במחלקה למניעת נשירה וקידום נוער, שנבנתה במנהל החינוך, מתוך ההכרה שעל מנת לתת מענה מעמיק ולהתמודד עם תופעת הנשירה יש צורך בבניית שירות המסוגל לתת מענה מעמיק וכוללני לנוער מנותק ובסיכון.
שם, הכיר את המדריך אבי ישראל ,וביחד סללו את דרכו החדשה של עומרי. "אבי היה האדם הראשון שהאמין בי, באמת. הוא נתן לי כלים להתמודד עם החיים, העצים בי את התקווה שהכול יהיה בסדר ושבכלל, לא משנה מאיפה באת, מי אתה ומה אתה כאן כולם שווים".
לסירוגין, מאז הגיע לקידום הנוער, אמא גלית עירבה את אביו של עומרי בכל מה שעובר עליו. כך, החל הקשר ביניהם מחדש ובשנים שהגיעו אחר כך כבר הפכו לחברים טובים ששומרים על קשר יומיומי.
עומרי החל לעבוד באולפן ההקלטות דרך עמותת גלש"ן בניצוחו של ליאור בוסקילה, כתב מספר שירים, הקליט אותם והחל להופיע בלהקת בית הספר בטקסים .
"עד שמצאתי את מה שעוזר לי ואני טוב בו " (צילום: חן קריפיצר)
"חשוב לי להיות שם בשביל אותם ילדים – שיידעו שיש מי שמלווה אותם כמו שאני זכיתי"
עומרי, שהגיע שוב למשקל כבד של 120 קילו , התחיל את תהליך הגיוס בבקו"ם שלא הסתייע והשתחרר מייד עקב בעיות רפואיות שהיו לו באותה תקופה. למרות הפטור מצה"ל, החליט להתנדב בשירות לאומי ועשה שנתיים עם נוער בעייתי שלא מסתדר במסגרות , בדיוק כפי שהוא היה. בשנה הראשונה היה מדריך במית"ר החרדי ולאחר מכן היה מדריך בבית הספר היסודי שחר. "הייתי מוציא ילדים שמפריעים מהכתה, הייתי נותן בין היתר לשחק כדורגל ומפה לשם אפילו קראו לי מאמן הכדורגל שלהם". שם, הבין שהדרכת כושר זה משהו שהוא גם מאוד אוהב לעשות ובחר ללמוד בוינגייט כושר ותזונה מייד לאחר סיום השירות.
לאחר סיום לימודיו , החל לעבוד כמדריך דרך עמותת "מסלול חדש" -מטרתם לטפח ולהעצים ילדים ובני נוער מאוכלוסיות מיוחדות, באמצעות תוכניות חינוכיות המשלבות פעילות ספורט, אורח חיים בריא ו O.D.T וזאת ע”מ ליצור סביבה חינוכית מכילה, תומכת ומעשירה לאותם ילדים ובני נוער שזקוקים להעצמה ותמיכה.
"אני בחרתי להשפיע על אותם ילדים ולהיות מדריך שמעצים אותם ,עוזר להם ותומך בהם , דבר שהיה לי נורא חסר בילדות. הבנתי כמה מטורף השינוי שחל כאשר מספיק שבן אדם אחד, אחד! מאמין בך ואתה כבר פורח. אני רציתי להיות שם עבור אחרים ולתת להם תקווה." .
"חשוב לי להיות שם בשביל אותם ילדים - שיידעו שיש מי שמלווה אותם כמו שאני זכיתי" (צילום חן קריפיצר)
.
סופר ומשורר, חולם ומגשים
אביב התפנה לכתיבת ספרו הראשון "לא מפחד מאהבה", כתיבה שארכה 9 ירחי לידה. ספר על אמונה בה המציאות טובה יותר מכל פנטזיה, אמונה שמגיע לנו הטוב ביותר ושלא נפסיק להאמין בעצמנו.
כיום עמרי עובד כבר על ספרו השני "מיליון רגשות אפס מילים" שמדבר על אהבה אכזבה ועל ההרגשה ש"אנחנו בסך הכול שחקנים ראשיים בסרט של מישהו יותר גדול מאיתנו" (משפט הפתיח של הספר).
"הספרים שלי באים לעזור לאנשים לפתח את החלומות שלהם, להגיע כמה שיותר רחוק ולקבל תמיכה כמו שאני הייתי זקוקה לה כילדי שמן ולהורים גרושים".
מי שעזרה לאביב בפרויקט ה"הד סטארט" – מימון המונים הייתה דולב סבן, שבנתה וליוותה בצורה מקצועית.
אביב החל לשחרר סינגלים שכתב: "אחת מתוך מיליון", "כותב ומוחק", "לפעמים", הופיע בחתונות ולא מפסיק לצבור אחריו גל מעריצות וביניה הכיר גם את זוגתו בשנתיים וחצי האחרונות, שיר שגם מעצבת עבורו את כריכות הספרים ביצירתיות רבה.
"שיר היא מעצבת גרפית במקצוע ולקחה על עצמה את המשימה לעצב לי כריכה, אני מעריך אותה מאוד ומאחל לנו עוד המון שנים יחד."
יש לך קהל מעריצות לא קטן , היא המעריצה הכי גדולה?
"אמא שלי היא המעריצה הכי גדולה שלי, תמיד האמינה בי, תומכת בי ולא עוזבת לרגע. שיר מייד אחריה, היא יודעת שיש לי הרבה תגובות ועוקבות באינסטגרם אבל אני לא נותן לזה לבלבל אותי, זה חלק מהעניין והיא מבינה את זה. כמובן ששומר לה אמונים…"
מה החלום שלך ?
"לעשות שינוי באנשים ולתת להם תקווה שתמיד יש אור בקצה הדרך, האור שמצאתי באמצעות הכתיבה והיצירה, לגרום לאנשים להאמין בעצמם בצורה שאני לא האמנתי בעצמי, בצורה שהייתי רוצה אפילו שיאמינו בי."
"אני מאמין שבאמצעות הספרים שלי והשירה אצליח לגעת ברגש של האנשים ולגרום להם להאמין בעצמם, לחלום ולכוון כמה שיותר רחוק".
לסיום, איפה אתה בעוד חמש שנים ?
"יש לי איזה חלום להוציא 2 אלבומים לפחות, 3 ספרים ועוד אחד בדרך, מפתח גם את הקריירה כזמר ולהופיע בבמות בארץ ובחו"ל"
השקת ספר הביכורים שלו "לא מפחד מאהבה" (צילום :פרטי)
"לכל מי שרוצה ללמוד לשים את הפחדים בצד
ולהזכיר לעצמו שהוא יכול ומסוגל להכול,
לכל מי שרוצה ללמוד לעשות את הדבר שנשמע הכי פשוט שיש,
אבל הכי קשה- לשחרר.
אני מזמין אתכם לקרוא את המילים שלי ולהפנים אותן.
(מתוך הספר "לא מפחד מאהבה")
מוזמנים להאזין לשיריו בעמוד היוטיוב "עומרי אביב" , להזמין את הספר בקישור "לא מפחד מאהבה" ולעשות עוקב בעמוד האינסטגרם ולהישאר מעודכנים בכל פעילות שעומרי עושה.
עוד כתבות
המלצות נוספות
13:56 | 20/11/2024