יום הילד הבינלאומי: מספר הילדים שנפגעו בתאונות דרכים בעיר במגמת עליה
אמש ציינו ברחבי העולם את יום הילד הבין לאומי ולרגל היום החשוב, עמותת אור ירוק פרסמה כי בעשור האחרון (2012-2021) נפגעו מעל 16 אלף ילדים בגילאי 0-14 בתאונות דרכים שאירעו בתחום העירוני, ברחובות הערים והישובים. ומה קורה באשדוד אתם שואלים? אנחנו לא אנשי בשורות בלשון המעטה
מספר הילדים שנפגעו בתאונות דרכים בעיר במגמת עליה
מהנתונים המבוססים על הלמ"ס עולה כי למעלה מ-1,600 ילדים נפגעים בכל שנה בממוצע בתחום הערים והישובים. מבין הנפגעים בעשור החולף, 179 ילדים נהרגו ומעל 1,800 נפצעו באורח קשה בישובים ובערים.
באור ירוק פרסמו את מספר הילדים שנפגעו באשדוד בתאונות דרכים, כאשר 465 ילדים (0-14) נפגעו בתאונות דרכים בעשור האחרון (2012-2021) מתוכם 37 נפצעו באורח קשה. ומה קרה בשנה החולפת? 40 ילדים נפגעו בעיר בתאונות דרכים, זאת לעומת 24 שנפגעו בשנה שקדמה לה.
עו"ד יניב יעקב, מנכ"ל עמותת אור ירוק, התייחס למצב: "מסוכן להיות ילד במדינת ישראל ולדאבון ליבנו אנחנו בין המדינות הגרועות ביותר בצמצום מותם של ילדים בתאונות דרכים. בכל שנה כיתת לימוד שלמה נמחקת ולכן משרד התחבורה והבטיחות בדרכים חייב לשים את בטיחות הילדים שלנו בראש סדר העדיפויות ולחייב את כל ראשי הערים והרשויות המקומיות לרסן ולמתן את מהירות נסיעת כלי הרכב באזורים בהם יש ריבוי של ילדים כמו בתי ספר, מתנסי"ם וגנים ציבוריים. באמצעות הנחת פסי האטה, הגבהת מעברי חציה או אמצעי מיתון אחרים ניתן לצמצם את מהירות הנסיעה וכך גם להפחית את הסיכון של ילד להיפגע בתאונת דרכים. אין לנו דבר יותר יקר מאשר הילדים ושלנו ואסור לנו לקבל את הנתונים הקשים הללו באדישות כאילו היה מדובר בגזירת גורל".
ילדים הם משתמשי דרך פגיעים במיוחד כאשר תאונות הדרכים הן אחת הסיבות המרכזיות לתמותת ילדים בישראל. בכל שנה כ-30 ילדים עד גיל 14 נהרגים בתאונות דרכים. מערכות התחבורה נוצרו ותוכננו מעיניהם של מבוגרים ולמענם. התשתיות והסדרי התנועה לא לוקחים בחשבון את התנהגותם של ילדים. הפזיזות וחוסר היכולת לקרוא את מפת הסכנות שבכביש עשויים להגדיל את הסיכון של ילדים להיפגע בתאונת דרכים.
עוד כתבות
המלצות נוספות