ערב כיפור: כאלף ילדים ובני נוער נפגעו בארץ בתאונות אופניים בעשור האחרון – ומה המספר באשדוד?
יום הכיפורים "הפך" זה מכבר ליום רכיבה מרוכז שבו ילדים ובני נוער רבים מנצלים את הכבישים הריקים כדי לרכוב על אופניים, אולם הסכנה עודנה קיימת. ביום הכיפורים האחרון נהרג ברק חורי ז"ל , בן 12, לאחר שרכב על אופניו ונפגע מנהג שעל פי החשד נסע שיכור בכביש 4. בעיר מקווים לעבור את היום בשלום, עם כמה שפחות פציעות.
צילום - אור ירוק
ביום הכיפורים האחרון נהרג ברק חורי ז"ל , בן 12 מרמת גן, לאחר שרכב על אופניו ונפגע מנהג שעל פי החשד נסע שיכור בכביש 4.
מנתוני עמותת אור ירוק המבוססים על נתוני הלמ"ס עולה כי בעשור האחרון (2012-2021) נפגעו 991 ילדים ובני נוער בגילאי 0-19 בתאונות דרכים כשהם רוכבים על אופניים, 31 נהרגו ולמעלה מ-300 נפצעו באורח קשה.
בשנת 2021 נפגעו 89 ילדים ובני נוער רוכבי אופניים, (מדובר במספר הנפגעים הגבוה מזה ארבע שנים) ושניים נהרגו. מרבית הילדים ובני הנוער בעשור האחרון שנפגעו כרוכבי אופניים נפגעו בתחום העירוני, בהם 22 הרוגים.
ומה קורה אצלנו באשדוד? 21 ילדים ובני נוער (0-19) נפגעו בעיר כשרכבו על אופניים (רגילים) בעשור האחרון (2012-2021), מהם 11 נפצעו באורח קשה. בכל שנה יש באשדוד שני נפגעים בממוצע, כאשר בשנת 2021 נפגעו בעיר שני ילדים ובני נוער רוכבי אופניים.
עו"ד יניב יעקב מנכ"ל עמותת אור ירוק, התייחס למצב: "ילדים ובני נוער רבים ינצלו את יום הכיפורים לרכיבה על אופניים רגילים, חשמליים וקורקינטים. בשנים האחרונות יום הכיפורים היה קטלני במיוחד עבור ילדים שרכבו על אופניים. חשוב מאוד להגביר את המודעות לסכנות שברכיבה על כלים דו גלגליים ביום הזה בקרב הילדים וגם בקרב ההורים.
תחושת הבטיחות ברכיבה ביום זה, בהיעדר מכוניות בכבישים, מטעה ומסוכנת. משרד התחבורה והבטיחות בדרכים חייב לשים בראש סדר העדיפויות את בטיחות הרוכבים, לא רק ביום הכיפורים אלא בכל השנה. צריך להתחיל להתחשב ברוכבים ולסלול עבורם שבילי רכיבה ייעודיים שיפרידו אותם מכלי הרכב על הכביש ויסייעו להגברת ביטחונם ולהפחתת מספרי הנפגעים. האופניים הם כלי תחבורה ירוק, זול, נוח ומתאים לפעילות גופנית אך הרוכבים חשופים לסיכון רב ועל כן חייבים לדאוג לתשתיות מתאימות עבורם, כאלה שמצילות חיים".
עוד כתבות
המלצות נוספות