העירייה ורשות הטבע והגנים למען צבי הים
החלטה משותפת של הצדדים הנחתה להשאיר קן צבת ים שאותרה בחוף אורנים בעיר על מנת להבין את חשיבות הטבע והסביבה וכן את עולם צבי הים. "אנו מקווים שמהלך זה יעורר מודעות בקרב הציבור והרשויות גם לנושא זה, כמו שבני האדם חפצים לישון כך גם בעלי החיים" אמר דוד חלפון, פקח מרחב הים באזור אשדוד
שי קבסה, רשות הטבע והגנים
עיריית אשדוד ורשות הטבע והגנים החליטו להגביר את המודעות של הציבור בכל הנוגע לשמירה על צבי הים ובאופן כללי על חיות הבר ושוכני המים. במהלך היום התקבלה החלטה להשאיר בחוף הים 'אורנים' קן צבת ים שאותרה באזור. יש לציין שבדרך כלל הקינים והביצים מועתקים מחופים עירוניים בהם משתמשי חוף רבים ושאר שימושים או הפרעות אדם, לחוות הדגרה מוגנות בשמורות טבע וגנים לאומיים סמוכים, עם הקפדה על חושך ושקט למען הגנה מיטבית והעלאת סיכויי השרידות של הביצים והאבקועים שיבקעו.
דוד חלפון, פקח מרחב ים במחוז מרכז של רשות הטבע והגנים באזור אשדוד נימק את ההחלטה לגבי קן צבת הים שאותרה לאחר ביצוע סריקות של רשות הטבע "ההחלטה התקבלה בגיבוי אקולוגי ומתוך הסכמה עם אגף החופים שלקראת מועד הבקיעה החוף יוחשך – זאת על מנת לאפשר לאבקועים לרוץ לכיוון בוהק הכוכבים והירח על פני המים. 'זיהום אור' פוגע ומפריע לכלל בעלי החיים ואנו מקווים שמהלך זה יעורר מודעות בקרב הציבור והרשויות גם לנושא זה, כמו שבני האדם חפצים לישון כך גם בעלי החיים".
קן צבת הים שאותרה ונשארה בחוף ( דבי עברי, מתנדבת רשות הטבע והגנים)
חלפון מוסיף כי, "בכל הקשור להגנה על חיות הבר ישנה חשיבות רבה בפעולות הסברה מול הציבור הרחב וכן השארת הקן במקומו זו שמירת הטבע הטובה ביותר, יוזמה נקודתית זו היא חלק ממאמץ הסברה ושמירת טבע המתאפשרת בחוף אשדוד הודות לעיריית אשדוד ואגף החופים שלה, המעורבים בנושא ומייחסים חשיבות רבה גם לנושאי שמירת טבע כמו שמירה על צבי הים.
לדברי אריה תורג'מן מאגף החופים של עיריית אשדוד, "התנאים שנוצרו בחופי אשדוד, הניקיון, ההפחתה של כמויות הפלסטיק והפסולת במסגרת החוף שלי רב פעמי הובילה לסביבה ימית נקייה יותר. כתוצאה מכך, החופים הפכו בטוחים יותר עבור הצבות, ובכלל עבור שוכני המים, ואנחנו רואים כל שנה עלייה במספר ההטלות שבשיאן הגיעו ל-37 – מהגבוהות מבין הרשויות השוכנות לחופי הים, וההנחה היא שחלק מהצבות חזרו בגלל תנאי החופים".
ברשות הטבע והגנים מפרטים כי צבי הים שוכנים בים, כאשר הנקבות בגיל בגרות עולות לחוף כדי להטיל ביציהן. עונת הרבייה של צבי הים מתחילה בסביבות חודש מאי ומסתיימת בסביבות חודש אוגוסט. נקבות צב הים החום והירוק מגיעות בלילה לחופים חוליים, חופרות גומה ומטילות עשרות ביצים ואף יותר. לאחר ההטלה שנמשכת מספר שעות צבת הים מכסה את הגומה וחוזרת לים. את הצאצאים שלה כנראה כבר לא תפגוש אלא במפגש מקרי בלב הים.
סוזי רונן, רשות הטבה והגנים
ברשות הטבע והגנים מבקשים מהציבור הרחב לדווח להם בהקדם האפשרי באמצעות מוקד רשות הטבע והגנים הפעיל 24 שעות ביממה ומספרו 3639* על כל זיהוי של צב ים פצוע ובמצוקה בחוף או בלב ים, של נקבת צב ים שעלתה לחוף להטיל את ביציה או סימני עקבות שהותירה על החוף.
יש לציין שמדי שנה מאותרים ונערמים מקות קינים של צבות ים ולפני כשנה אותר לראשונה קן של צבת ים חומה בעיר אילת.
עוד כתבות
המלצות נוספות