"מסעית ההקשבה" הגיעה לאשדוד
כשברקע החרפת השסעים בחברה הישראלית, יצאה לפני ימים אחדים לדרכה "מסעית ההקשבה". במסגרת הפרויקט, נדדה משאית ממותגת וייחודית בין בתי ספר, בשעה שמדריכים שנסעו בתוכה, פגשו תלמידים, והעבירו בפניהם סדנאות ותכנים של הארגון במהלך שבוע הזיכרון והעצמאות של ישראל, שעיקרם עידוד ההקשבה ההדדית בין בני הנוער
התלמידים המקומיים ב''סלון'' המשאית. צילום: ארגון "גשר".
"מסעית ההקשבה" יצאה לדרכה ובמסגרת פעילותה היא הגיעה גם לאשדוד: מדריכים שנסעו במשאית היו בדרכם לבתי הספר, כאשר אותם מדריכים פגשו תלמידים והעבירו בפניהם סדנאות ותכנים שעיקרם עידוד ההקשבה ההדדית בין בני הנוער. הפעילויות ארכה שעה בכל שכבת גיל ובית ספר, שעה ש"המסעית" חונה בחצר בית הספר, ומוכנה לפעילות במתכונת סלון, שבו יכולים התלמידים להשמיע את דעתם, כמו בשיחות סלון, המתנהלות בביתם.
בתחילת הפעילות, התקיימה הצגה של תיאור המצב הנוכחי בחברה הישראלית, הצגת הצורך בפעילות, ולאחר מכן פירוט והצגת החברה הישראלית על גווניה השונים. במהלך הסדנאות והתכנים, בני הנוער התנסו בחלוקה לקבוצות שונות בעם, כאשר כל אחת מן הקבוצות, בלי קשר לשייכות המגזרית המקורית של חבריה, הייתה צריכה לייצג את עמדת הקבוצה, שהם נבחרה לייצג על ידי המנחים. בסיום הסדנה היומית, התלמידים והמנחים הציגו אלה בפני אלה את הדרכים להגברת ההקשבה בין החלקים השונים בעם.
תומר זוהר, המנחה שהנחתה חלק נכבד בפעילויות "מסעית ההקשבה", סיפרה: "אני רואה את החשיבות בלימוד בהקשבה לזולת, במיוחד לאחר שבמסגרת הפעילות נוכחתי לראות כמה קשה לעתים ההקשבה בקרב בני ובנות הנוער למי שחושב או חושבת אחרת ממנו. אי-הפעלה מספקת של שריר ההקשבה לאחר בקרב הנוער מהווה את אחת הסיבות לכך שבתור מבוגרים ההקשבה והסובלנות, ולו לשמיעת דעות אחרות, נעשית קשה יותר. אם ננסה להקשיב. הדבר יוכל לעזור לנו בכל תחומי החיים ולא רק בנעשה במסגרות הפוליטיות".
עוד כתבות
המלצות נוספות