חלום מרוקאי: החוויה המרגשת של תלמידת מקיף ד'
היחסים שהתחממו לאחרונה בין ישראל למרוקו סיפקו לנו לאחרונה הפתעה בדמות מפגש של בני נוער צעירים על אדמת מרוקו. המשלחת מישראל כללה 30 שגרירים בגילאי 18-17, כשביניהם הייתה לעיר אשדוד נציגות של שבעה תלמידים. אחת מהם הייתה שלי פישמן ממקיף ד' שגם מספרת לנו על החוויה שעברה
שלי פישמן: "היה שבוע מטורף - זאת הייתה חוויה מאוד מיוחדת"
אחרי שנתיים וחצי בתכנית "שגרירים צעירים"- משלחת בני נוער טסה למרוקו: שלי פישמן, תלמידת כיתה י"ב מתיכון מקיף ד' בעיר, חזרה לאחרונה משליחות במרוקו. היא וחבריה היו לאורחי המכון הדיפלומטי במדינה, כשבין היתר היא לקחה חלק בתכנית שכללה פגישות עם קולגות בני גילה, ביקור במסגרות רשמיות וכמובן גם טיול במדינה האפריקאית, בה יש את מקבץ קהילות יהודיות בכמה ערים.
אחרי החוויה המעצימה שהיא עברה שם, תפסנו אותה לשיחה קצרה בה היא מסכמת את מה שעבר עליה: "היה שבוע די מטורף, חוויה מאוד מיוחדת. קשה לסכם את כל השבוע. עשינו כל כך הרבה דברים שונים החל מלבקר בבית ספר יהודי בקזבלנקה, התנדבות בבית אבות יהודי ועד הגעה ל"מוזילאום" מוחמד החמישי ברבאט".
מה יכולה לספר על ההכנות?
"בהכנות למשלחת כמובן הין הרבה תדריכי ביטחון, במיוחד בהתחשב בעובדה שמרוקו היא מדינה ערבית אחרי הכל. בנוסף הכנו מעגלי שיח (פעילויות) להעביר לנוער מרוקאי ובילינו יום במשרד החוץ בירושלים, בו פגשנו מספר אנשים, ביניהם שגריר מרוקו בישראל שהכין אותנו למשלחת. מעבר לזה המשלחת יצאה לפועל לאחר שנתיים וחצי של השתתפות בתוכנית השגרירים צעירים בה למדנו הרבה דברים כגון כתיבת נאומים, אומנות הדיבייט, על אקטואליה וכמובן על הסברה נגד אנטישמיות".
ספרי על התחושות שלך לפני שיצאת.
"התרגשתי לצאת למשלחת. כשחשבתי על המשלחת אשקר אם לא אגיד שדמיינתי שנצא למשלחת במדינה באירופה. אבל אני שמחה שלבסוף יצאנו למרוקו, זאת מדינה מאוד ייחודית ויפה. להיות חלק מהמשלחת הייצוגית הראשונה למרוקו זה כבוד מטורף".
איך היו התנאים שם?
"קיבלנו תנאים מצוינים. היחס של המקומיים המרוקאים היה מאוד מקבל. לא נתנו לנו להרגיש שאנחנו לא רצויים באף שלב. גם מצד הגורמים הרשמיים במרוקו קיבלו אותנו מאוד יפה".
איך זה בא לידי ביטוי?
"כשנסענו באוטובוס היו מכוניות מטעם המלך שמטרתם הייתה לפנות בעבורנו כבישים. מבחינת היחס עם הקבוצה השנייה במשלחת, שיצאה מאיזור רמת גן, התגבשנו מאוד מהר ואנחנו עדיין בקשר איתם, יש לנו קבוצה ב-ווטסאפ".
מרגישה שהשגת את המטרות?
"המטרה העיקרית הייתה לחזק את הקשר בין ישראל למרוקו. לדעתי המשלחת הצליחה להשיג את המטרה הזו. בין אם מדובר בקשר אישי עם הנוער המרוקאי שעדיין שומרים עליו, או הייצוג במקומות שונים מכובדים במרוקו. בנוסף, היינו במוזילאום של מוחמד החמישי, זה מקום ששייך לבית המלוכה המרוקאי וניתן להיכנס אליו רק עם אישור של משלחת המלוכה, אישור שניתן לנו. מעבר לכך, במוזילאום יש את ספר הזהב, שבו כתבו נשיאי מדינות שונים, האפיפיור וכדומה, ולי ניתנה הזכות לכתוב בספר מסר בשם המשלחת ולחתום את שמי בספר. שגרירים צעירים הוא פרויקט שקיים כבר שנים רבות ואני יכולה לציין שכולם היו בתחושות דומות לשלי, הרבה התרגשות. היינו קבוצה מגובשת בסך הכל אז שיתוף הפעולה היה טוב".
עבור פישמן, הפרויקט הגיע לסיומו אחרי שלוש שנים. בקרוב היא תצא לשנת שירות ולאחר מכן היא רוצה ללמוד: "החלום האישי שלי זה ללמוד מדעים ביורפואיים באוקספורד" סיכמה התלמידה ממקיף ד'.
בנוסף אפשר לציין כי תכנית הביקור היתה עמוסה ומעניינת ובכל מקום המשלחת התקבלה בחום רב. כך על-ידי חברי פרלמנט צעירים, האקדמיה הדיפלומטית של משרד החוץ המקומי ובמיוחד ע"י הנוער המקומי מתיכון "מיימונידס" בעיר קזבלנקה, וסטודנטים מהאוניברסיטה הבינלאומית בבירה רבאט. במהלך הביקור שולבו גם סיורים במקומות בהם פעלו יהודים. הם ביקרו בטנג'יר, מרקש וקזבלנקה, חגגו שם את חג הפורים ואף חילקו משלוחי מנות לדיירים הקשישים במרכז הקהילתי בקזבלנקה.
עוד כתבות
המלצות נוספות