השבוע > יום המוזיאונים הבינלאומי – הכניסה למוזיאונים ללא עלות! מה שווה לכם לראות בעיר?
יום המוזיאונים הבינלאומי 2022 יתקיים השנה בל"ג בעומר ובשיתוף ICOM Israel בשני מוקדים בעיר- מוזיאון אשדוד לאמנות בסימן The Power of Museum ★ ובמוזיאון לתרבות הפלישתים ע"ש קורין ממן. וכמדי שנה- הכניסה חופשית!
יום המוזיאונים הבינלאומי באשדוד
במוזיאון אשדוד לאמנות הממוקם ליד עיריית אשדוד (המבנה עליו מתנוססת פירמידת זכוכית כמו הלובר) תוכלו ליהנות מסיור בשלוש תערוכות שונות:
#1 לקראת ערב, צלו של העץ ארוך יותר | תומר קאפ
תערוכת יחיד ראשונה של האמן תומר קאפ. בתערוכה הפן האסתטי מכה בך. תצלומים מוקפדים, מעודנים עם אופי פיוטי שובה-לב וחלל התצוגה אפוף אווירה תיאטרלית עם אלמנטים מרומזים של מופע ותפאורה המהדהדים לציור קלאסי או לסצנות מקולנוע אירופאי.
אוצרת: רוני כהן בנימיני.
דיסטורשן מיכאל רורברגר > ג'וני רוטן (סולן להקת הסקס פיסטלס)
#2 'דיסטורשן' | מיכאל רורברגר
אין מי שלא היה חולם להיות זבוב על עדשת המצלמה של האמן מיכאל רורברגר. רורברגר מוכר כמבקר "המיתולוגי" של מוסיקת הרוק והפאנק שבשנות השמונים והתשעים בישראל, כתב במקומון התל אביבי "העיר" והיה חלק מהבניה של התרבות הישראלית הצעירה והתוססת, שפרצה בתנופה למועדונים ולחיי הלילה. התערוכה 'דיסטורשן' (פירוש: אפקט רוקיסטי של נגינה בגיטרה חשמלית בעומס־ יתר באמצעות מגבר או "תיבת אפקט" המעוות את הצליל) מוצגת במוזיאון ללא סאונד אבל היא ללא ספק עם ווליום גבוה. קומה שלמה של תצלומים מחיי הלילה הסוערים, פולורואידים מוגדלים, ציורים ורישומים. קיצר אם ברי סחרוף, רמי פורטיס וויויאן ווסטווד מצולמים שם אז זהו ביקור חובה.
רורברגר
אוצרת: יעל כץ בן שלום
#3 'לונלי פלאנט' | תערוכת צילום קבוצתית
התערוכה 'לונלי פלאנט' מציגה חמישה צלמים ישראלים עכשוויים. אוצרת התערוכה אנה ים, היא צלמת בולטת ומוערכת בעולם האמנות הישראלי, ובתערוכה זו היא מתעמקת בעשייה הצילומית של בני דורה ובודקת יחד איתם שאלות הנוגעות לפרקטיקה של הצילום, מניעים ואופני פעולה. בתערוכה משתתפים הצלמים איתי אייזנשטיין, יובל חי, דנה לב לבנת, אייל פריד ואתי שוורץ. כולם לדבריה של ים הם ״צלמים, צלמים״ – כאלה שיוצאים את גבולות הסטודיו, זזים בעולם, משוטטים, מתבוננים ומצלמים צילום ישיר. הם אינם מתעדים וגם אינם מביימים. הם מתחקים אחרי אותו דבר חמקמק שמחולל את המערבולת שהופכת להיות הפריים המצולם.
לונלי פלנט > ללא כותרת, יובל חי, 2020
אוצרת: אנה ים.
במוזיאון לתרבות הפלישתים >
• עולמם של הפלשתים | תצוגת קבע.
תערוכת הקבע 'עולמם של הפלשתים' מציעה הצצה לאחת התרבויות המרתקות בארץ ישראל הקדומה. הפלשתים מוכרים לנו מסיפורי המקרא וחיו בישראל תקופה ממושכת ומשמעותית. מה אנחנו יודעים אודות אותה תרבות נעלמה? בתערוכה ממצאים ארכיאולוגיים לצד אמצעים דיגיטליים שהופכים את הביקור לחוויה מרעננת ומותאמת לכל גיל. התערוכה מונגשת לטובת עיוורים, חירשים ומוגבלות קוגניטיבית, עם דגמים מישושיים ועזרים קוליים. אוצרת: גלית ליטני
תערוכת הקבע במוזיאון הפלישתים (צילום: יגאל סלבין)
• מלאכת היעלמות | בגלריה לתערוכות מתחלפות ע"ש יעל ויזל ז"ל.
תערוכת טקסטיל, של 22 אמנים ומעצבים עכשוויים המגיבים לארכיאולוגיה מקומית. התערוכה מתכתבת עם תערוכת הקבע 'עולמם של הפלשתים' ומציגה את אחד המדיומים הקדומים והנעלמים ביותר מעולם הארכיאולוגיה – הטקסטיל.
חדש במוזיאון הפלישתים – משישי האחרון > "מלאכת היעלמות"
הטקסטיל הוא גם המדיום האינטימי ביותר. כל יציאה שלנו לעולם – בין אם שגרתית או דרמטית – מלווה בהתעטפות. השכבות המגנות על הגוף מהעולם, פיזית ורוחנית. המעטפת המבודדת את הגוף מהסביבה, אך גם זו שמחברת אותו לקבוצה אליה הוא משתייך. עיטוף הגוף מסמן מסירות ושייכות, טקס קבלה ופרידה מהחיים האנושיים. תינוקות שבאים עולם נעטפים במהרה בבד. עיטוף הוא גם מהפעולות האחרונות שאנו עושים למי ששבים לאדמה, כך שהבד מלווה את הגוף במלאכת ההיעלמות.
עוד כתבות
המלצות נוספות