קיץ חם במצודת אשדוד ים
אנשי הצוות של מצודת אשדוד ים נערכים למגוון הרצאות מרתקות שייערכו החל מסוף החודש במתחם – אז מה מצפה לכם שם בקיץ הזה וכמה זה יעלה לכם? 'אשדודי' עם כל הפרטים
מצודת אשדוד-ים. צילום: אבי שפיר
אמנות סלע, חייו של ארכיאולוג, ממצאים עתיקים, שוד עתיקות, תובנות חדשות ותגליות מרגשות: על זה מחכה לכם במגוון הרצאות מרתקות שייערכו החל מסוף חודש יולי במצודת אשדוד ים בעיר הנמל. ההרשמה למגוון ההרצאות כבר נפתחה באתר הרשמי כאשר אתם יכולים לבחור להגיע כמובן לכל חמשת האירועים שייערכו במתחם החל מה31/7 ועד ה28/8. כרטיס לכל הרצאה יעלה לכם עשרה שקלים חדשים והתמורה היא בהחלט ראויה.
אז מה מצפה לכם שם בקיץ הזה? שימו לב:
יום ראשון (31.7), שירה ליפשיץ – "ארכיאולוגיה – לא מה שחשבתם"
מפגש עם העולם המסעיר של הארכיאולוגיה, עם עולמו של הארכיאולוג, חשיפת ממצאים עתיקים ותגליות מרגשות.
יום רביעי (10.8), ד"ר דוידה דגן – "גמלים באומנות הסלע של הנגב והירדן"
אמנות סלע הינה תופעה עולמית המלווה את האנושות מקדמה דנא. בהרצאה זו אציג בקצרה את תופעת אומנות הסלע ואתרכז בדמות הגמל. אציג את ההתפתחות הכרונולוגית בסגנון הגמלים באומנות הסלע בנגב, ובמקביל את המשמעות המוצעת לחרותות גמלים בדרום ירדן.
יום ראשון (14.8), "מסירים את הרעלה – תובנות חדשות בחקר התקופה האיסלמית בדרום ארץ ישראל"
התקופה האיסלמית בארץ ישראל, במיוחד בדרומה, עומדת פעמים רבות בצל ביחס לתקופות אחרות בארץ. בהרצאה הקרובה נסיר את המסתורין מעל תקופה מרתקת זו בהיבט הארכיאולוגי מבחינת מאפייני בנייה, כלכלה, אירועים היסטוריים וכמובן יהודים.
יום ראשון (21.8), הלל זילברקלנג – "שוד ושבר – כיצד מתמודדים עם שוד עתיקות"
הסיפור בדבר המטמון אותו השאירו החיילים העות'מאנים לפני שנסוגו מדרום הארץ מסעיר את דמיונם של תושבי האזור וגורם נזק בלתי הפיך לאתרים ארכיאולוגיים באזור. כיצד מתמודדים ארכיאולוגי יחידת השוד ברשות העתיקות עם הוונליזם הנגרם לאתרים כתוצאה מ"אגדות אורבניות" כגון אלו? מהי הפעילות הכי מאתגרת בה הם השתתפו? כל זאת ועוד בהרצאה שלפנינו.
יום ראשון (28.8), שירה ליפשיץ – "החפירות האחרונות באזור מצודת אשדוד ים – ממצאים חדשים"
מצודת אשדוד ים מוכרת לכולנו כבר שנים רבות, אך מה היה סביבה בתקופות העתיקות? בואו לשמוע על החפירות החדשות מול מצודת אשדוד ים הנותנות לנו טעימה מעיר הנמל העתיקה ששכנה סביב המצודה בתקופות הביזנטית והאסלאמית הקדומה.
עוד כתבות
המלצות נוספות